Skip to main content

Eventyr

Her er lidt om mine "eventyr" som kan være både små og store oplevelser.

Jeg laver artiklerne for at inspirere dig til at opleve og leve.

ENJOY LIFE - Mit motto igennem mange år.

Møn Rundt i November 2023

Møn Rundt by Skovholm

Jeg har fået tid til at gøre nogle af alle de ting jeg har gået og drømt om. 

En af dem var et smut MØN RUNDT på gå ben. Dette inspireret af Camønoen, men jeg syntes ikke jeg ville bruge så mange dage og jeg syntes heller ikke jeg ville til Bogø og Nyord, samt at der var lidt for meget asfalt på den officielle rute. 

Så jeg lavede en 4 dages rute som var overkommelig.

Tags

Møns Klint efter stormen

Den 20/10-2023 var der en 100 års storm i Østersøen og det betød at Møns Klint fik en ordentlig ruske tur. 3 dage efter pakkede jeg rygsækken og tog ud og kiggede på sceneriet. Jeg er kommet på klinten i 50 år men har aldrig set noget lignende. 

Naturen er utrolig og meget smuk.

Tags

Advanced Elements Kajak

Jeg havde lyst til at få en kajak som jeg kunne have med alle steder, og gerne skulle kunne sejles af mig alene eller sammen med et familiemedlem eller en ven. Jeg kiggede på almindelige "hårde" kajakker men faldt for netop denne oppustelige kajak.

Jeg har nu sejlet i Avø¸ fjord ved Vordingborg, Flod i tjekkiet, Gardasøen samt susåen ved næstved og den fungere perfekt alle steder.

Det tager ca. 10 minutter fra jeg stiller bilen til jeg er i vandet og klar til "ekspedition" .

Tags

Trans Germany 2011

 I Juni 2011 kom kulminationen på mange træningstimer i foråret da vi var 4 gutter der stillede op i Trans Germany 2011. Vi havde booket hoteller i de forskellige start og mål byer og var HELT forberedte, syntes vi selv. Hvis du er til heftig MTB så er det absolut noget der skal prøves, da det er så fedt et terræn som der køres i og du vil finde ud af at det lokale bjerg i baghaven, højst er en knold på vejen når du kommer ned til grænsen imellem Tyskland og østrig.

Tags

Via Ferrata ved Riva Del Garda

I sommeren 2010 var Martin - min 14 årige søn - og jeg ude på en dejlig klatretur. Jeg har købt en bog hvor samtlige Via Ferrata ruter i italien er i. Vi havde udset os en som er kategori 3A, hvilket betyder at den er ret heftig ved høde og teknik, hvorimod den ikke er særlig farlig. Adgangen til selve wiren og væggen er lidt lang da man skal vandre i 2 timer for at komme op i 550 meter hvor alt det sjove starter. Så er der ellers en masse wire og i dette sjove tilfælde en masse stiger. Den højeste stige er på 40 meter og har 136 trin.

Tags

Løb til toppen af Alpe D'Huez

D. 13 juli 2009 besluttede jeg at kondien skulle sættes på en prøve.

På med rygsækken og så afsted op af de berømte 21 hårnåle sving til Alpe D'Huez.

13.5 km 1100 hmtr på 1:50:05 t. Det betyder at det stiger med et snit på 10% og det er en noget uvant løbestilling 13.5 km i træk ;o)

2 Dage før var toppen erobret på racercyklen på 1:18:45 ....

 

Tags

VIA FERRATA er ADVENTURE

På vores ferie i 2009 blev vi opmærksomme på ordet VIA FERRATA.

Det er bjergklatring for begyndere !!!

Med det menes at der er lavet en rute hvor du hele tiden er klikket i en wire så du ikke kan styrte ned, men der findes forskellige sværhedsgrader.

Vi startede med en der hed "sportive" - Det stod på fransk så vi forstod det ikke men fandt ud af at det nok betød at man skulle være i rimelig kondition, for det gik lodret op !!

Mine arme syrede og benene rystede men nej hvor var det fedt.

Tags